Ik-verhaal * Groter Groeien

Engel en Bengel | Persoonlijk verhaal Groter Groeien | Petra Schouten Media

De oudste een engel, de jongste een bengel

Wij zijn gezegend met een engel en bengel. Dat ik veel met onze jongste dochter te stellen zou krijgen, wist ik meteen na haar geboorte. Pippa kwam krijsend van woede ter wereld en keek de eerste drie dagen zo boos, dat ik er bijna bang van werd. Tijdens de kraamweek, heb ik wel 100 keer aan mijn man gevraagd: “Ze houdt toch wel van me? Hoe anders ging dat toen ik voor de eerste keer moeder werd. Marvy staarde me met grote kijkers aan. Zonder woorden vertelde zij me dat er maar een de liefste van de wereld is: moi. En dat geldt nog steeds. Mam, als ik een andere moeder had, zou ik weglopen om jou te zoeken, zei ze van de week. Oké, ze wilde iets van gedaan krijgen, maar ik zou liegen als ik dat haar uitspraak me niets deed.

Engel en Bengel

Pippa zou zo’n opmerking nooit maken, ze is veel directer. Is ze het niet met mijn eens, dan zegt ze rustig: Ik vind jou stom. Toen ze 14 maanden was, smeet ze een zelfgemaakte ketting van haar zus over de reling van de trap. Die zie je nooit meer terug, zei onze kleine Zwieber tegen Marvy. Met dank aan Dora. Het was haar eerste volzin. Pippa is inmiddels vier. Ze pikt (snoepjes thuis en bij de drogist), ze sloopt (tekeningen van haar zus), ze verstopt (fiets- en autosleutels). Maar ook zichzelf. Achter bomen en onder kledingrekken in warenhuizen. En ze loopt geregeld weg.

LEES MEER

*****

Nieuwe website nodig? Of wil jij jezelf én jouw werk promoten met een professionele online portfolio?
Ik wil heel graag voor jou aan de slag. Interesse? Mail of bel!
Dan kijken samen wat ik voor jou kan betekenen.

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Of wil je met Petra Schouten Media werken? Stuur een berichtje!