Persoonlijk verhaal * Groter Groeien


Kind met anorexia | Petra Schouten Media
Mijn kind heeft anorexia

Interview: Petra Schouten Media

Mijn kind heeft anorexia. Gea neemt haar dochter in eerste instantie niet serieus, als ze roept dat ze te dik is. Maar als Manon wel heel fanatiek gaat lijnen en maar blijft afvallen, trekt Gea huilend aan de bel bij de kinderarts. ‘Ze spuugt, ziet lijkbleek, haar haren vallen uit en ze is vel over been. U MOET ME HELPEN.’

Gea: “Manon is behalve een doemdenker, ook heel serieus voor haar leeftijd. Na onze scheiding zei ze bijvoorbeeld: Als ik niet was geboren, waren jullie niet gescheiden. Dus het is mijn schuld. Onze dochter had waarschijnlijk ook een eetstoornis ontwikkeld als haar vader en ik bij elkaar waren gebleven, maar toch voel ik me schuldig. Wat als…? Vijf jaar geleden strandde ons huwelijk, Manon was toen 6 jaar. Het blijft aan haar knagen, dat ze de scheiding niet heeft kunnen voorkomen. Ons kind is geen prater. Ik wist dat ze door een heftige periode ging, maar dat ze het zo moeilijk had.

Vorig jaar zomer, tijdens een vakantie in Frankrijk, werd Manon voor het eerst verliefd. Een kalverliefde, maar ze had het zwaar te pakken. Helaas ging haar vriendje na een week al weer naar huis. Manon was ontroostbaar. Na haar vader, verdween opnieuw een belangrijk persoon uit haar leven. Dat kon ze niet verkroppen.

LEES MEER

*****

Nieuwe website nodig? Of wil jij jezelf én jouw werk promoten met een professionele online portfolio?
Ik wil heel graag voor jou aan de slag. Interesse? Mail of bel!
Dan kijken samen wat ik voor jou kan betekenen.

 

 

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Of wil je met Petra Schouten Media werken? Stuur een berichtje!