Reisreportage * Zin Magazine * Tekst & Beeld

Reisreportage Wales | Zin Magazine | Wonderful Wales | Petra Schouten Media

Wonderful Wales

Tekst en Beeld Petra Schouten Media

Duizelingwekkende vergezichten, omzoomd door besneeuwde bergtoppen, spectaculaire zee kliffen, glooiende heuvels vol schapen, vestingsteden waar de tijd lijkt stil te staan en per vierkante kilometer de meeste kastelen en ruïnes in heel Europa. Journalist Petra Schouten reisde voor Zin naar het noorden van wonderschoon Wales.

“Croeso” begroet Dai Chef ons in onvervalst Welsh. Onregelmatige gebit, verweerde gezicht, knobbelige neus en verkleurde tatoeages. Dai lijkt eerder op een oude zeebonk, dan op een masterchef. Koken is zijn tweede passie. In de jaren zeventig kwam ‘William David Davies’ zoals Dai echt heet als rugbyspeler maar liefst 52 keer uit voor het nationale team. ‘Vandaar die neus,’ glundert hij, ‘drie keer gebroken.’

De Coockery School is sinds de opening één van de pareltjes in het Bodnant Welsh Food Centre, een culinair paradijs aan de Cowny rivier. Naast een kookstudio biedt het landgoed – in handen van de National Trust Properties of Wales – enkele gastenkamers, een restaurant en een tearoom, ook een wijnkelder en een biologische supermarkt. Zelfs voor niet fijnproevers is het landgoed de moeite waard. Bodnant Gardens behoort namelijk tot de mooiste tuinen van het Verenigd Koningrijk.

LEES MEER

*****

Nieuwe website nodig? Of wil jij jezelf én jouw werk promoten met een professionele online portfolio?
Ik wil heel graag voor jou aan de slag. Interesse? Mail of bel!
Dan kijken samen wat ik voor jou kan betekenen.

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Of wil je met Petra Schouten Media werken? Stuur een berichtje!