Reisreportage * Flair * Tekst & Beeld

Roadtrip California Flair Petra Schouten Media

Just like the locals | Roadtrip Californië | Flair

Ze maakten dezelfde Roadtrip Californië als vrienden die een reisbureau inschakelden, alleen huurde journaliste Petra Schouten zelf een auto en boekte ze hun onderkomens vooral via wel heel bijzondere Airbnb’s.

Hollywood is fun, San Francisco een must see en Las Vegas één groot feest. Maar de natuur in het land van onbegrensde mogelijkheden, dat is pas echt genieten. Anders dan in Sequoia National Park waar de grootste en oudste Redwoods achter hekken staan, mag je bij The trial of the 100 Giants in Kings Canyon National Park in en op – omgevallen – oerbomen klimmen. Ruim 37 mile haarspeldbochten is pittig, maar de misselijkheid verdwijnt op slag als we oog in oog staan met de eerste ‘reus’. De Dom in Utrecht is er niets bij. Urenlang vermaken we ons in deze natuurlijke speeltuin. We klauteren op stronken en in wortels, spelen verstoppertje en ‘boompje verwissel’.

Roadtrip Californië

Klam van het zweet rijden rond het middaguur terug naar Panderosa Logde. Maar voor we gaan lunchen, stoppen we bij Dome Rock. ‘Go there for a spectacular view over the high Sierra’s’, zei de eigenaresse van de B&B in Springville die ochtend. Na een kleine klim, zakt op het hoogste punt opnieuw mijn mond open van verbazing. De wereld ligt aan onze voeten. Een immense vallei met naaldbossen, daarachter hoge donkere bergtoppen en boven ons een dreigende lucht. Alsof we met één been in de oertijd staan.

LEES MEER

*****

Nieuwe website nodig? Of wil jij jezelf én jouw werk promoten met een professionele online portfolio?
Ik wil heel graag voor jou aan de slag. Interesse? Mail of bel!
Dan kijken samen wat ik voor jou kan betekenen.

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Of wil je met Petra Schouten Media werken? Stuur een berichtje!