Portresserie * Margriet

Bijzondere vriendschappen | Bevriend met een vluchteling Margriet Petra Schouten Media

Bevriend met een vluchteling | Margriet portretserie

Interviews Petra Schouten Media

Een andere cultuur. Een andere taal. Of andere geloofsovertuiging. Geen van deze zaken hoeft een belemmering te zijn als het gaat om vriendschap. Dat bewijzen Natalie, Door en Karin. Zij zijn bevriend met een vluchteling.

Karin: “De media maken ons gek met al die negatieve verhalen over ‘buitenlanders’. Laatst las ik op Facebook: ‘Ik ben geen racist, maar een realist.’ Voor mij is zo’n opmerking reden om iemand te ontvrienden. Mensen beseffen niet wat het betekent om je familie nooit meer te zien, geen vrienden te hebben die je van vroeger kennen, je staande te moeten houden in een vreemd land, waar ze een andere taal spreken en andere gebruiken hebben. In die zin heeft mijn vriendschap met Masoumeh, maar ook mijn contacten met andere asielzoekers, mijn kijk op de wereld veranderd.

Bevriend met een vluchteling

In maart meldde ze zich bij Huis voor Taal. Het klikte. Mede door Masoumehs openheid en wil om Nederlands te leren. Ze vertelde over haar jeugd in Iran, haar werk als journalist in Georgië – de reden dat ze moest vluchten – haar familie die ze zo mist en haar angst om in haar eentje overnieuw te beginnen.

LEES MEER

*****

Nieuwe website nodig? Of wil jij jezelf én jouw werk promoten met een professionele online portfolio?
Ik wil heel graag voor jou aan de slag. Interesse? Mail of bel!
Dan kijken samen wat ik voor jou kan betekenen.

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Of wil je met Petra Schouten Media werken? Stuur een berichtje!