Persoonlijk verhaal * Margriet

Ik vind mijn man te dik | Margriet | Interview

Interview Petra Schouten Media

Martine is 15 jaar getrouwd, met Erik, met wie ze een tweeling heeft. Gedurende haar huwelijk kwam Erik 40 kilo aan. Martine kijkt machteloos en van tijd tot tijd met walging toe, hoe hij hij zichzelf verwaarloost. Ze vind haar man te dik.

Martine: “Op een doordeweekse dag vraagt Eric rustig ‘Wie wil er chips?’ Of hij komt zonder reden aanzetten met een grote doos gebak. Onze jongens vinden het allang best, maar ik heb daar moeite me. Ouders hebben een voorbeeldfunctie. ‘Papa verwent jullie te veel op eetgebied, maar mama wil laten zien dat het ook anders kan,’ zeg ik vaak tegen Marc en Daan. Ik heb werkelijk met hen te doen. Het is niet makkelijk om twee ouders te hebben, die qua voeding lijnrecht tegenover elkaar staan.

Eric was een collega. Hij had een hogere functie en werkte op een andere afdeling, maar we kwamen elkaar regelmatig tegen in de kantine, de lift en op de parkeerplaats. Qua uiterlijk was hij niet mijn type, maar ik vond hem aardig en hij maakte me aan het lachen. Soms lunchten we samen. In de tijd dat we collega’s waren, had ik verkering met Dennis, mijn grote jeugdliefde. Mijn ex was een zeer mooie, sportieve jongen, inclusief wasbord. Na tien jaar verkering groeiden we uit elkaar. Toen Dennis vreemd ging was het klaar. Eric was mijn praatpaal. Ik was zo verdrietig dat ik in eerste instantie niet in de gaten had hij hopeloos verliefd op me was geworden.

LEES MEER

*****

Nieuwe website nodig? Of wil jij jezelf én jouw werk promoten met een professionele online portfolio?
Ik wil heel graag voor jou aan de slag. Interesse? Mail of bel!
Dan kijken samen wat ik voor jou kan betekenen.

 

 

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Of wil je met Petra Schouten Media werken? Stuur een berichtje!