Reisreportage * Zin Magazine * Tekst & Beeld

cal Nice

Très Nice | Op stap me een local | Zin Magazine

Tekst en Beeld Petra Schouten Media

Ze kijkt uit op de mooiste baai ter wereld en woont op loopafstand van Nice. Corinne Phaf wil nooit meer verhuizen. Als ze ons rondleidt in haar geliefde stad, begrijpen we waarom.

Corine Phaf: “De Cote d’Azur is mijn bron van energie. Ik ga hier nooit meer weg” zegt Corinne Phaf en haar ogen lichten op. Ze woont in het centrum van alles wat ze belangrijk vindt: de azuurblauwe zee die nog warm is in oktober, op loopafstand van haar favoriete stad Nice, op twintig autominuten van Monaco, waar ze werkt en nog geen half uur rijden van de Italiaanse grens. Vanuit haar haar tuin in de heuvels van het rustige Villefranche-sur-Mer kijkt ze op de baai voor Cap Ferrat, naar verluidt de mooiste baai ter wereld.

Reisreportage Nice

“Er wonen hier meer miljonairs per hectare dan in Monaco. Vooral zomers wemelt het hier van de beroemdheden. Onder andere Bratt Pitt, Mick Jagger, Bono, Elton John en Madonna hebben hier tegenover een vakantieoptrekje. Het enige kleine nadeel is het geluid van hun helikopters, die in juli en augustus af- en aanvliegen.” Die gejaagdheid die ik in Nederland ervaar, heb ik hier niet. Aan de Franse Riviera gaat het er allemaal wat rustiger aan toe. Genieten mag, daar voelt niemand zich schuldig over. Natuurlijk speelt ook het weer een grote rol. Nice heeft een microklimaat, wat de stad het hele jaar door aantrekkelijk maakt. Fleurig ook,  bougainville, oleander en andere bloemen groeien en bloeien hier zelfs in de winter.”

LEES MEER

*****

Nieuwe website nodig? Of wil jij jezelf én jouw werk promoten met een professionele online portfolio?
Ik wil heel graag voor jou aan de slag. Interesse? Mail of bel!
Dan kijken samen wat ik voor jou kan betekenen.

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Of wil je met Petra Schouten Media werken? Stuur een berichtje!