Portretserie * Pink Ribbon

Pink Ribbon Portretserie | Petra Schouten Media

Kijk maar naar mij | Borstkanker portretten

Halfnaakt in een tijdschrift, liever niet? Vijf dappere strijders doen het toch! Om een statement te maken.

Peggy: ‘Ik zat op de rand van mijn bed, toen een stemmetje in mijn achterhoofd zei: ‘Voel eens aan je rechterborst.’ Zonder erbij na te denken, ging mijn linkerhand omhoog. De knobbel was niet te missen zo groot. Bizar, want de avond ervoor had ik mijn borsten ingesmeerd met bodylotion en niets gevoeld. Instinctief wist ik dat het foute boel was. Toch raakte ik niet in paniek. Ook mijn huisarts was er niet gerust op. Gelukkig kon ik de volgende dag al terecht in het ziekenhuis.

Pink Ribbon Borstkanker portretten

De tumor was 2,3 cm. ‘Doe wat nodig is’ zei ik zonder blikken of blozen. ‘Wat kan mij die borst schelen. Mijn leven is zoveel meer waard.’ Op 28 juli 2010, een week na de diagnose, werd ik de operatiekamer binnengereden. Of het een borstsparende operatie was geworden of een amputatie zou ik naderhand horen. ‘Ziet u dat kevertje?’ zei ik tegen de chirurg. Ik wees naar de lieveheersbeestjes sticker die ik een uur eerder op mijn gezonde borst had geplakt. ‘Zij is tegen zinloos geweld. Die borst mag er dus niet af.’

LEES MEER

*****

Nieuwe website nodig? Of wil jij jezelf én jouw werk promoten met een professionele online portfolio?
Ik wil heel graag voor jou aan de slag. Interesse? Mail of bel!
Dan kijken samen wat ik voor jou kan betekenen.

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Of wil je met Petra Schouten Media werken? Stuur een berichtje!