Enquete * Margriet

Geloof enquête Margriet | Petra Schouten Media

Hoe gelovig zijn we nog? | Geloof enquete Margriet 

Tekst en interviews Petra Schouten Media

Een nieuwe paus, een alsmaar stijgende belangstelling voor spiritualiteit, schandalen en steeds minder gelovigen. Er is van alles aan de hand op het gebied van geloof. Wat is er de afgelopen 40 jaar veranderd? We onderzocht het via de Margriet geloof enquete. En houden samen met theoloog Jacobine Geel een paar opvallende uitkomsten tegen het licht.

Geloof enquete

Mirjam: “Geloof geeft mij de zekerheid dat ik nooit alleen ben, dat mijn leven zin heeft. Als ik niet zou geloven, zou ik veiligheid missen, overgeleverd zijn aan toeval, aan willekeur. Terwijl geloven duidelijke kaders aan mijn leven geeft: liefde, trouw, ontferming, bewogenheid, vergeving. Ik was een opvallende verschijning op de theologische faculteit van Utrecht, een van de eerste kleurlingen en vrouw. Veel studiegenoten – jongens met een keurige scheiding in het haar – konden me niet plaatsen.”

Hoe gelovig zijn we nog?

In veel gemeenten in deze regio staat de dominee op een voetstuk. Veelal mannen die weinig laten zien van hun persoonlijk leven en er ook niet over vertellen tijdens hun preken. Zonder een oordeel te vellen: zo ben ik niet. Ik voel me niet verheven en ben voor transparantie. Vandaar ook dat ik actief ben op social media,Ik wil Mirjam laten zien, met al mijn vragen en ook de dingen die niet goed gaan. Dat ik ook een gewoon leven leid in het dorp en op dorpsfeesten lekker meedoe en meedrink, wordt me niet altijd in dank afgenomen.

LEES MEER

*****

Nieuwe website nodig? Of wil jij jezelf én jouw werk promoten met een professionele online portfolio?
Ik wil heel graag voor jou aan de slag. Interesse? Mail of bel.
Dan kijken samen wat ik voor jou kan betekenen.

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Of wil je met Petra Schouten Media werken? Stuur een berichtje!