Reisreportage * Zin Magazine * Tekst & Beeld

Zin Magazine | Oman Oranje Oase | Petra Schouten Media

Reisreportage Oman | Zin Magazine | Oman Oranje Oase

Tekst en Beeld Petra Schouten Media

Tropische oases, natte of droge rivierbeddingen verstopt tussen ruige bergkammen, oranje zandwallen zover het oog reikt. Agnes woont met plezier in Muscat, maar het is vooral het achterland van Oman dat haar hart sneller doet kloppen. Ga meer op reisreportage Oman.

“Zee, bergen, woestijn, kale vlakten, groene heuvels in het zuiden en heel veel cultuur en geschiedenis. Oman is een geweldig vakantieland, maar wacht niet te lang met ontdekken,” zegt Agnes van der Gaag met klem. “Muscat is de laatste decennia in een rap tempo gemoderniseerd.” In tegenstelling tot Dubai kent Oman nog geen massatoerisme en massale hoogbouw (maximaal 10 verdiepingen zijn toegestaan). Nieuwe gebouwen – zoals het imposante Royal Opera House dat in 2011 zijn deuren opende – worden ontworpen in de stijl van de oude stad.

Tegelijkertijd schiet de regering wat infrastructuur betreft best door. “Amper 25 jaar geleden was er in het sultanaat maar 25 kilometer snelweg. Nu is dat 25.000 kilometer. Ondanks de vierbaans snelwegen die dwars door de woestijn voeren zijn er gelukkig nog veel mogelijkheden om ‘off road’ te rijden. Toeristen komen niet naar Oman voor een citytrip. Muscat is de kleinste hoofdstad ter wereld en een echte regeringsstad, met veel ministeries en andere overheidsgebouwen. Langgerekt, ruim honderd kilometer van aan elkaar gegroeide woonsteden, zonder een echt centrum. Toch zijn er een paar plekken in Muscat die Agnes mooi vindt. Mutrrah Souq, bij voorkeur het oude deel bijvoorbeeld, de oudste overdekte markt van Muscat.

LEES MEER 

*****

Nieuwe website nodig? Of wil jij jezelf én jouw werk promoten met een professionele online portfolio?
Ik wil heel graag voor jou aan de slag. Interesse? Mail of Bel
Dan kijken samen wat ik voor jou kan betekenen.

 

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Of wil je met Petra Schouten Media werken? Stuur een berichtje!